Kräftfiske

Upplevelsen börjar vid kajen med en genomgång av dagens kräftfiske. I Vätterns klara vatten fiskas signalkräftor och syftet med turerna är att få vara med om hela processen med kräftfisket. Att få uppleva spänningen och den härliga känslan av att dra kräftlänkar ur Vätterns klara vatten är fantastisk.  Vid önskemål kan deltagarna ombord dela på eventuell fångst.

Hur går det till? Under ledning av erfaren fiskeguide både agnar man burar och drar upp burarna med dagens fångst. Med år av erfarenhet vet guiden var de bästa fiskevattnen finns och chanserna är därför stora att burarna är välfyllda. Väl tillbaka i hamn delas fångsten upp – Smaken av egenfångade kräftor är något man sent glömmer.

I april 2014 fick vi  ett specialtillstånd för kräftfiske. Det innebär att privatpersoner eller företag kan fiska kräftor hos oss från den 1:a juni till den 30:e oktober, istället för begränsat till fem helger i augusti-september som det är för allmänheten idag.

Utgångsplats: Jönköping

Tidsåtgång: ca2 timmar

Min antal deltagare: 4

Max antal deltagare: 6

Pris från: 795:-

OBS!* Upplevelsen har inga krav på tidigare erfarenhet eller åldersgräns. * Kläder och skor efter väder. Flytväst/flytoverall tillhandahålls på plats. * Efter avslutad fisketur får man ta del av fångsten. * Vänligen uppmärksamma att ingen fångstgaranti kan ges då kräftor är vilda djur.